Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари не скри задоволството си

...
 Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари не скри задоволството си
Коментари Харесай

Сари: Направихме услуга на себе си, а не на Лацио

 Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари не скри задоволството си от разгромната победа с 4:0 над Милан. “Бианкочелестите ” преобладаваха през целия мач, макар отсъствието на голмайстора си Чиро Имобиле, и към този момент са трети в класирането на Серия “А ” с еднакъв брой точки с Интер и Рома. 

“Първото, което си помислих след последния съдийски сигнал, беше, че ни следва сложен мач с Фиорентина. Само преди няколко дни бяхме оповестени надали не за най-слабия тим в Италия, а през днешния ден към този момент сме най-хубавите. Сега значимото е да създадем по този начин, че момчетата да не се главозамаят ”, показа Сари. 

“Можем единствено да мечтаем за Скудетото. Искам да се фокусираме върху идващия мач. Не би трябвало да си вършим дълготрайни проекти ”, акцентира наставникът на “орлите ”. 

“Имахме концепция Фелипе Андерсон да употребява свободните пространства и това сработи. През първото полувреме създадохме няколко положения след контраатаки. Надяваме се Чиро скоро да е подготвен, само че на следващия ден ще забележим резултатите от проучванията. Може би ще дадем известна отмора на тези, които играят непрекъснато. Свикнал съм с натоварения календар, само че не го одобрявам, зщаото ми лишава най-голямото наслаждение - тренировките през седмицата. В Англия съм имал и сезон с 65 публични мача, тъй че най-малко това няма по какъв начин да се случи тук ”, разяснява Сари. 

“Може би това е най-силният ни мач, откогато аз съм треньор на Лацио. В последно време футболистите играят с огромна жертвоготовост и това същински ме изненадва. Ако спрем да губим точки по допустимо най-наивния метод против по-слаби тимове, ще се оправяме и по-добре. Пак ще повторя, че има отбори с по-голям бюджет и повече класа от нас, само че ние ще продължим да мислим единствено за идващия мач и в края на сезона ще забележим къде ще финишираме ”, изясни експертът. 

“Дали сме създали услуга на Наполи? Направихме услуга на себе си. През предишния сезон три пъти загубихме от Милан, само че в този момент показахме какъв брой сме израснали като тим. А това, че Наполи върви добре, може единствено да ме радва ”, добави Сари.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР